forum.mojacukrzyca.org Strona Główna


 
   
 
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Gdzie kupic tani i dobry glukometr?
sędzicki
Gość
Wysłany: 08-10-2002, 22:39   Gdzie kupic tani i dobry glukometr?

 
 
slodziutka 


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 28 Cze 2002
Posty: 2741
Skąd: stąd
Wysłany: 08-10-2002, 23:22   

tani i dobry? ja uzywam precisiona, dostalam go w szpitalu. za dziekuje :-)
dobre sa tez glucocardy i glucotrendy, wiele firm przyjmuje stare gluk. i na nowe daja znizke. kupujesz w aptece, lub bezposrednio u producenta, wtedy jest najtaniej. nie piszesz skad jestes, jesli podasz miasto to moze ktos da ci adres, gdzie jest niedrogo???
 
 
Kernel 


Dołączył: 08 Paź 2002
Posty: 3
Wysłany: 11-10-2002, 21:49   tanie glukometry

Najtańsze glukometry w Warszawie, bo tu mieszkam są na ul. Wiosny ludów 79, najnowszej generacji kupisz za 250 zl(opcja +100 kabel do komputera). ;-)
 
 
 
KACZOR 


Dołączył: 28 Maj 2002
Posty: 130
Skąd: KRAKOW
Wysłany: 15-10-2002, 01:06   

JEZELI CHODZI O kRAKOW TO POLECAM SKLEPY MEDYCZNE NP NA kROLESKIEJ LUB NA OS . SZKLANE DOMY , LUB W PRZYCHODNI NA UL. KOPERNIKA. JA W ZESZLYM ROKU ZA GLUKOTRENDA ZAPLACILEM 210 ZL
 
 
 
yaco 


Wiek: 44
Dołączył: 23 Paź 2002
Posty: 90
Skąd: Płock
Wysłany: 23-10-2002, 02:00   allegro

www.allegro.pl
 
 
Filip Bartyzel 


Dołączył: 27 Paź 2002
Posty: 9
Skąd: Z "okolic" Krakowa
Wysłany: 27-10-2002, 19:09   Gdzie?

Już wszędzie są tanie. To nie jest rok 1991, teraz glukometry są naprawde tanie> Najlepsze są Glucotrendy, ja osobiście taki mam. :-lol
 
 
 
biker 


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 163
Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-10-2003, 12:07   

Parę dni temu kupiłem na Allegro Accu-Cheka Active za 119 zł + 7 przesyłka. W komplecie nakłuwacz Softlix, 10 pasków, 10 lancetów, gwarancja i faktura VAT.
We wrocławskich aptekach ten sam glukometr widziałem w cenach od 195 do 260 zł...
 
 
ewczysko 



Typ cukrzycy: Typ 1
Leczenie: Pompa
Insulina: NovoRapid
Glukometr: Accu-Chek Active
Pompa: Paradigm 722
Dołączyła: 06 Sie 2003
Posty: 210
Skąd: Opole/Zawiercie
Wysłany: 02-10-2003, 18:49   

biker napisał/a:
Parę dni temu kupiłem na Allegro Accu-Cheka Active za 119 zł + 7 przesyłka. W komplecie nakłuwacz Softlix, 10 pasków, 10 lancetów, gwarancja i faktura VAT.
We wrocławskich aptekach ten sam glukometr widziałem w cenach od 195 do 260 zł...

Biker gdzie kupiłeś taki tani glukometr, bo własnie tym Accu-Chek'iem jestem zainteresowana... I jak sprawdza się, bo nie wiem czy nie lepiej Optiuma :-???
 
 
 
Monika 



Słodki staż: 2001
Typ cukrzycy: Typ 1
Leczenie: Pompa
Insulina: NovoRapid
Wiek: 29
Dołączyła: 23 Lis 2002
Posty: 604
Skąd: Gliwice
Wysłany: 02-10-2003, 19:32   

ja za swojego Accu Cheka zapłaciłam 200 zl w poradni diabetologicznej, ten sam model zamówiłem przyjaciolce przez internet za 125 zł ...
jak chcesz to to jeden z najtańszych jakie znalazłam w sieci:
zeby kupic musisz sie zarejestrowac (ale to nic trudnego)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16507404

A co do opini..... hmmm
Optiuma nie mam ale słyszałam od kilku osób ze troche fałszuje wyniki - od innych za to słyszałam ze jest swietny ;-)
Accu Chek Active jest ok, tylko po 6 miesiacach uzywania (około 2000 pomiarów) jest problem z włozeniem paska :-/ , bede reklamowac bo ponoc bezproblemu wymieniają....zobaczymy (jutro sie dowiem w poradni)

Takze nie wiem który lepszy :-roll
_________________
Pozdrawiam Monika
 
 
 
slodziutka 


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 28 Cze 2002
Posty: 2741
Skąd: stąd
Wysłany: 02-10-2003, 22:21   

optium mam i szczerze powiem, że go nie używam. zostałam przy precisionie QID. dlaczego? bo jest 2x mniejszy niż optium. optium to "grubas"
 
 
biker 


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 163
Skąd: Wrocław
Wysłany: 03-10-2003, 11:12   

Accu Cheka kupiłem na Allegro od rafo2 - http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1151257 i mogę go polecić. Jeszcze parę dni temu było kilka aukcji tego glukometru, obecnie jest tylko jedna, ta do której link podała Monika powyżej. Ale pewnie lada chwila pojawi się ich więcej.
Ponoć ta cena to była jakaś promocja od Roche, która już się skończyła; zapobiegliwi aptekarze zamówili więcej i teraz mają, a może się przeliczyli z popytem i dlatego oferują na allegro.
 
 
biker 


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 163
Skąd: Wrocław
Wysłany: 03-10-2003, 11:20   

Co do samego glukometru: ciężko jest się wypowiadać po 3 dniach używania. Nie mam na razie do niego większych zastrzeżeń, choć nakładanie krwi na pasek nie jest zbyt wygodne (miałem Glucocarda II który sam zaciągał krew do kapilary - ech, to była wygoda!). Duża pamięć pomiarów razem z datą i godziną - to ogromny plus.
To, co najważniejsze - dokładność pomiaru - dopiero sprawdzę. Na razie poziomy są dziwnie dobre... :-lol

Optium podoba mi się i chętnie bym go kupił w ramach wymiany (100 zł), ale za normalną cenę to już nie. A MediSense zgodziło się na "wymianę" za samo puste pudełko po Glucocardzie jedynie na QID - a ten glukometr u dwóch moich kumpli daje mocno zafałszowane wyniki przy wyższych poziomach (czyli np. pokazuje 350 przy rzeczywistym poziomie 250).
 
 
slodziutka 


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 28 Cze 2002
Posty: 2741
Skąd: stąd
Wysłany: 03-10-2003, 12:21   

u mnie QID nie zawyza...
 
 
slodziutka 


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 28 Cze 2002
Posty: 2741
Skąd: stąd
Wysłany: 03-10-2003, 12:47   

a orientujecie się ile kosztuje optium?
 
 
biker 


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 163
Skąd: Wrocław
Wysłany: 03-10-2003, 13:38   

W ramach programu wymiany dowolnego starego glukometru - 100 zł (a QID - 50 zł).
Normalna cena w aptece - 230 zł (w tej samej, w której Accu-Chek jest po 195 zł).
 
 
slodziutka 


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 28 Cze 2002
Posty: 2741
Skąd: stąd
Wysłany: 04-10-2003, 15:24   

ja się właśnie zastanawiałam nad kupnem accu-chek activ. lepszy niż inne? mój QID ma już baterie na wyczerpaniu więc muszę się w coś zaopatrzyć.
 
 
Monika 



Słodki staż: 2001
Typ cukrzycy: Typ 1
Leczenie: Pompa
Insulina: NovoRapid
Wiek: 29
Dołączyła: 23 Lis 2002
Posty: 604
Skąd: Gliwice
Wysłany: 04-10-2003, 16:09   

a nie wymieniają QID na nowyj ak padną baterie??
_________________
Pozdrawiam Monika
 
 
 
slodziutka 


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 28 Cze 2002
Posty: 2741
Skąd: stąd
Wysłany: 04-10-2003, 22:19   

moze i wymieniaja, ale ja nie chce QID
 
 
pacernik 


Typ cukrzycy: Typ 1
Leczenie: Peny
Insulina: NovoRapid
Insulina 2: Insulatard
Glukometr: Accu-Chek Active
Pompa: DANA Diabecare R
Wiek: 38
Dołączył: 11 Wrz 2003
Posty: 10
Skąd: Starogard Gdański
Wysłany: 05-10-2003, 07:10   

Jeśli chodzi o dokładność pomiaru glukometrem to różnie z tym bywa. Mój Precision przy pomiarach powyżej 100 pokazuje wynik o 35 - 45 mg% za mało np: rano 117 na glukometrze a tak naprawdę 160. Na szczęście błąd jest w miarę stały, ale są glukometry które mylą raz w górę raz w dół.
 
 
ToMaSz 


Wiek: 32
Dołączył: 05 Paź 2003
Posty: 20
Skąd: Poland
Wysłany: 05-10-2003, 16:36   

Ja mam ACCU CHeck i bardzo go chwale!!!! :-P :-P Jedyny minus to ciezkie wkładanie pasków!!mam jeszcze Glucocarda2 , i glucotrenda2 i uwazam ze sa to naj.aparaty jakie powstały!!!
 
 
 
Mart 


Dołączył: 14 Cze 2002
Posty: 636
Skąd: Tychy
Wysłany: 08-10-2003, 03:22   

Ja mojego Accucheka rozebralem i "zmodyfikowalem" hehehe
Taki maly dups wystarczylo nozem wygladzic i paski wchodza jak w poczciwym glukotrendzieII :-)
Tylko kilka zamkow mi sie zlamalo, cale szczescie, ze nie wszystkie, bo bym musial pudelko posklejac ;-)
_________________
Pozdrawiam Mart

Polecam:
Anthony DeMello - Przebudzenie
 
 
 
slodziutka 


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 28 Cze 2002
Posty: 2741
Skąd: stąd
Wysłany: 14-10-2003, 13:13   

że QID zawyża/ zaniża ogólnie mówiąc OSZUKUJE to wiem. ajak jest z optium?
 
 
camell 
T1


Wiek: 30
Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 196
Skąd: Śrem
Wysłany: 16-10-2003, 10:51   

obecnie firma roche Wymienia stare Accucheck Easy ( z powodu braku pasków ) na Glukotrend II z darmo .... a glukometry innych firm za 50zł ....


Naj tańszy i zarazem najlepszy glukometr można kupić za ok 125 zł jest to Accucheck (ten najnowszy...)
_________________
Pijąc wódkę jedząc śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie <br>
Prawo Precyzji: Mierz mikrometrem, zaznaczaj kredą, tnij siekierą.
 
 
 
jotpe_68 


Wiek: 46
Dołączył: 12 Sie 2003
Posty: 4
Skąd: Kraków
Wysłany: 17-10-2003, 15:31   

Witam!
Od mniej więcej 2 miesięcy jestem użytkownikiem GlucotrendII (kupionego w sklepie interrnetowym) i jestem z niego zadowolony :-) . Kosztował 170 zł (czyli ok 100 zł. taniej niż w aptekach i sklepach medycznych).

https://sklep.lecznica-ursus.waw.pl/sklephp/html/index.html

Pozdrawiam
Jacek
 
 
camell 
T1


Wiek: 30
Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 196
Skąd: Śrem
Wysłany: 18-10-2003, 19:44   

no to źeśkoleś przepłacił!!!!Accucheck Activ kupisz za 115 zeta pełen komplet nakłówacz paski .. itp
_________________
Pijąc wódkę jedząc śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie <br>
Prawo Precyzji: Mierz mikrometrem, zaznaczaj kredą, tnij siekierą.
 
 
 
jotpe_68 


Wiek: 46
Dołączył: 12 Sie 2003
Posty: 4
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-10-2003, 13:48   

Możliwe, że masz rację, ale zdecydowałem się na kupno GlucotrendII głównie ze względu na charakter mojej pracy, która wiąże się z częstymi wyjazdami. Glucotrend ma poręczny futerał, w którym zmieści się parę drobiazgów (nakłówacz, paski, coś słodkiego na wszelki wypadek, lekarstwa itp.) Wszystko jest w jednym miejscu, zawsze pod ręką.
Accu Check tego nie ma. Oczywiście w koplecie były również paski i nakłówacz.

Pozdrawiam
Jacek
 
 
camell 
T1


Wiek: 30
Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 196
Skąd: Śrem
Wysłany: 20-10-2003, 13:57   

Chyba nie wiesz oczym mowisz!!!

Accucheck Activ jest lepiej wyposażony od Poczciwego Glukotrenda II
no i też ma nakłówacz paski futerał, lancety... i kilka innych fajnych rzeczy!!!!
_________________
Pijąc wódkę jedząc śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie <br>
Prawo Precyzji: Mierz mikrometrem, zaznaczaj kredą, tnij siekierą.
 
 
 
jotpe_68 


Wiek: 46
Dołączył: 12 Sie 2003
Posty: 4
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-10-2003, 15:26   

Futerał, który widziałem do Accu Checka, był taki jak do komórki, z miejscem na nakłówacz, a co z resztą rzeczy? :-( .
Możliwość podłączenia do komputera nie interesuje minie za bardzo, a poza ty jak to mówią "stary (Poczciwy GlukotrendII), ale jary...." :-D :-D

Pozdrawiam
Jacek
 
 
urszulka 
SuperMom



Słodki staż: 2001
Typ cukrzycy: Typ 1
Leczenie: Peny
Insulina: Humalog
Insulina 2: Levemir
Glukometr: OneTouch Select
Wiek: 34
Dołączyła: 22 Kwi 2003
Posty: 276
Skąd: Gubin
Wysłany: 21-10-2003, 13:03   

heheh,popieram-stary,ale jary!
_________________
:)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 
   

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group